måndag 10 september 2012

Sköna hem, eller nåt.

Kära läsare, jag vet att några av er har lidit av såväl sömnstörningar som eksem de senaste månaderna i väntan på vad jag härmed ska avslöja, nämligen resultatet av vår vardagsrumsmakeover. Nu kan ni korka upp skumpan, ta på galastassen, ta en näve salta pinnar för nu blir det grand opening, världspremiär!!!

För en gångs skull tänker jag behärska ordflödet och låta bilderna tala nästan ostört.

Vi börjar med hur det såg ut förut




 
 
Ja det var då. Den dag då vi bar ut den rosa sunksoffan var en dag av obeskrivlig befrielse. Denna skapelse tog vi över när vi köpte vårt förra hus (för tretton år sedan) och den höll nu knappt ihop och var full av fläckar efter både det ena och det andra. Huvaligen. Det blev som en rituell ceremoni då vi hyrde ett släp och körde iväg den till soptippen. De fula hyllorna (en av dem syns på nedersta bilden) skulle maken absolut ha kvar i källaren. Där står de nu i väntan på en permanent placering som eventuellt kan bli verklighet år 2023...
 
En dag i juni kom en lastbil full med platta paket och två inte så platta soffor från IKEA och sedan dess har det skruvats i omgångar. Maken har bevakat den perfekta TV:n (suck) på nätet, medan jag, eftersom vi håller hårt på könsrollerna, har shoppat textilier.
 
Det återstår fortfarande lite fix. Dels ännu mer tekniska saker som maken anser att vi behöver och vem är väl jag, lilla fruntimret, att ifrågasätta detta. Dels ska vi hänga upp tavlor och lite annat som har stått i källaren sedan vi flyttade in 2006. "Det är ju ingen idé att vi hänger upp dem innan vi har bestämt hur vi ska möblera..." Och så vill jag ha en liten smal hylla ovanför TV:n att sälla foton på. Kanske kommer också sladdarna till taklamporna att fästas upp.
 
Men nu ska jag inte hålla er på sträckbänken längre. Här kommer resultatet.
 






Visserligen sa sonen idag att vårt hus var fult utanpå men fint inuti, men jag vill kanske ändå inte påstå att vi platsar i Sköna hem eller så. Dock har vår trivsel ökat betydligt och jag är mycket mycket nöjd. Välkommen att beskåda resultatet irl.

2 kommentarer:

  1. Verkligen skillnad! Känns lite mer genomtänkt och planerat nu. Måste kännas skönt att ha kommit så långt. /Ica

    SvaraRadera
  2. Ja det var ju det jobbigaste förut - att det bara var ett enda hopplock av möbler. Inte nog med att de inte passade ihop, de var fula var för sig också. I alla fall det mesta.

    SvaraRadera